Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul de Finante respinge ofertele bancilor la licitatia de titluri de stat pe 7 ani

Ministerul de Finante respinge ofertele bancilor la licitatia de titluri de stat pe 7 ani


Ministerul Finantelor(MF) a respins joi toate ofertele bancilor pentru cumpararea de obligatiuni, in valoare de 300 milioane RON. Decizia luata de MF a fost determinata de nivelul ridicat al dobanzilor solicitate de banci, in contextul intensificarii factorilor de risc macro-financiar pe mapamond.

MFP a respins ofertele bancilor pentru obligatiuni pe sapte ani

Dupa ce au atins niveluri minime record la jumatatea lunii mai, costurile de finantare a statului roman au crescut, pe fondul factorilor externi (apropierea de final a perioadei banilor ieftini in Statele Unite, semnalele macro-financiare nefavorabile din China), dar si a factorilor interni (luna iunie expira termenul pentru implementarea angajamentelor convenite cu FMI in cadrul acordului de tip preventiv).

De fapt, perceptia de risc a capitalului strain pentru expunerea pe titluri de stat emise de Romania s-a deteriorat rapid (evolutie reflectata si de deprecierea RON), se arata intr-un SSIF Broker.

Curba randamentelor a inregistrat o crestere pe toate scadentele (in medie cu aproximativ 0,8 p.p.), aceasta mentinandu-se aproape flat, expresie a persistentei asteptarilor investitorilor de crestere lenta (sub 2% an/an) si inflatie ridicata (peste 3% an/an) in trimestrele urmatoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1726 ori