Isarescu: Rezervorul economisirii nu poate sa creasca la infinit, ataca consumul

Marti, 07 Februarie 2012, ora 17:24
1375 citiri
Isarescu: Rezervorul economisirii nu poate sa creasca la infinit, ataca consumul

Unele banci, mai ales cu capital strain, au intrat intr-o batalie pentru atragerea de clienti si ca "rezervorul economisirii nu poate sa creaca la infinit", si daca ar creste, ar afecta consumul, a declara marti guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

"In aceasta perspectiva privim si bancile care, din motive externe, mai ales bancile cu capital strain, au intrat intr-o batalie de castigare de clienti", a spus Isarescu.

"Este cu doua taisuri. Cel putin in ultimele luni noi le-am spus ca daca intra intr-o asemenea batalie sa vada si partea cealalta a acestei lupte, rezervorul de economisire, el nu poate sa creasca la infinit si daca el creste, atunci ataca consumul".

"Nu ne putem astepta in acelasi timp sa creasca si economisirile si consumul decat intr-o curba mai echilibrata pe termen mai indelungat", a adaugat guvernatorul BNR.

El a declarat ca a discutat cu reprezentantii bancilor despre acest aspect.

"Accelerarea acestei politici in prima luna a acestui an am catalogat-o ca fiind o greseala si eu mi-am permis sa o spun reprezentantilor bancilor cu capital strain de la Bucuresti in mod direct. Ea este in raspar cu politica Bancii Nationale. Nu cred ca va duce la un rezultat pozitiv", a spus Isarescu.

#oferte banci, #banci romania, #oferte depozite banci Romania, #isarescu oferte banci Romania , #Oferte banci