Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele resping oferta bancilor

Finantele resping oferta bancilor
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a respins, astazi, ofertele transmise de banci pentru depozite cu scadenta la sapte zile, considerand ca dobanzile solicitate sunt prea ridicate, a declarat un reprezentant al ministerului. "Ministerul a organizat o licitatie astazi, insa a respins toate ofertele, deoarece dobanzile au fost neatractive", a explicat acesta.


Banca centrala a anuntat, miercuri, dobanzi de 12-13% pe an pentru depozitele interbancare la o saptamana.MFP a organizat, saptamana trecuta doua licitatii la care a atras peste 2,5 miliarde lei prin depozite, iar in saptamana 5-9 ianuarie a mai atras de la banci circa 3 miliarde lei, tot prin depozite.
In ianuarie, Finantele au mai organizat patru licitatii de titluri de stat, in urma carora au luat 4,2 miliarde lei.MFP va organiza, joi, o licitatie pentru certificate de trezorerie cu discont la 3 luni, valoarea anuntata a emisiunii fiind de 1,5 miliarde lei. Ultima licitatie din aceasta luna va fi organizata pe 28 ianuarie, cand MFP vrea sa atraga 500 milioane lei prin certificate la 6 luni.Nevoia de bani a Finantelor vine pe fondul exploziei deficitului bugetar in ultimele luni din 2008, ministrul Finantelor Publice declarand saptamana trecuta ca deficitul bugetului general consolidat a ajuns anul trecut la 4,5% din produsul intern brut (PIB), dupa standardele romanesti, insa a atins 5,21% din PIB dupa standardele europene, potrivit ultimelor date disponibile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1324 ori