Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Valoarea platilor realizate de companii cu cardul a crescut cu 30% in 2012

Valoarea platilor realizate de companii cu cardul a crescut cu 30% in 2012


Tranzactiile efecutate cu cardurile pentru companii au inregistrat cresteri de doua cifre, valoarea tranzactiilor majorandu-se cu 28,6%, la 3,6 miliarde euro, sustinuta de platile la comercianti, arata un raport Visa.

"Cardurile de business reprezinta cel mai dinamic segment din portofoliul Visa. Valoarea platilor realizate de companii cu cardul s-a majorat cu aproape o treime in 2012, iar numarul cardurilor de business a crescut constant in ultimii doi ani cu aproximativ 19%, ceea ce arata o preocupare tot mai mare privind controlul intern al costurilor si contribuie la diminuarea pierderilor generate de economia subterana", a spus directorul general al Visa Europe pentru Romania, Catalin Cretu.

Volumul si numarul tranzactiilor realizate cu carduri de debit Visa, principalul segment al portofoliului detinut de Visa Europe in Romania, direct la comercianti au crescut cu peste 20% in 2012, confirmand ca detinatorii de carduri isi folosesc cardurile mai des pentru a plati la comercianti, fara comision.

Totodata, datele evidentiaza ca romanii folosesc tot mai des cardurile de credit pentru plati zilnice, de valoare mai mica, valoarea medie a tranzactiei la comercianti coborand cu 5,8%. Valoarea totala tranzactionata cu cardul la comercianti s-a majorat cu 32%, iar numarul tranzactiilor a urcat cu 40%.

In 2013, Visa Europe va continua sa incurajeze utilizarea frecventa a cardurilor si sa extinda reteaua de acceptare in Romania, in special la IMM-uri, comercianti online si in sectorul public, unde platile electronice contribuie la o mai eficienta colectare a taxelor si, prin urmare, la cresterea veniturilor la buget.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1240 ori