UE a decis: Bonusurile bancherilor, limitate la salariul de baza pe un an

Joi, 28 Februarie 2013, ora 10:55
1565 citiri
UE a decis: Bonusurile bancherilor, limitate la salariul de baza pe un an

Un acord de principiu pentru limitarea bonusurilor acordate bancherilor a fost convenit in noaptea de miercuri de joi intre Parlamentul european si presedintia irlandeza a Uniunii Europene.

Potrivit unui acord provizoriu, bonusurile bancherilor vor fi limitate automat la salariul de baza pe un an. In cazul in care majoritatea actionarilor unei banci sunt de acord, bonusurile pot fi majorate pana la de doua ori salariul anual de baza, transmite Reuters.

"Pentru prima data in istoria reglementarii pietei financiare europene, vom limita bonusurile bancherilo", a declarat europarlamentarul austriac Othmar Karas, negociatorul-sef din partea Parlamentului European.

Acest acord, convenit dupa zece luni de negocieri, urmeaza sa fie discutat marti la urmatoarea reuniune a ministrilor europeni de Finante. Acordul face parte dintr-un plan mai amplu destinat sa faca bancile mai sigure, dupa criza financiara din 2008. Parlamentarii europeni, Comisia Europeana si reprezentantii celor 27 de guverne au convenit sa introduca norme mai stricte de capital pentru banci pentru a acoperi riscurile creditelor nerambursate.

In schimb, Marea Britanie, care gazduieste cea mai mare industrie financiara din Europa, s-a opus introducerii de limite pentru bonusuri sustinand ca o astfel de masura va indeparta personalul calificat. In capitala Marii Britanii 144.000 de persoane lucreaza in mediul bancar.

Pentru ca acordul sa devina lege, el va trebui sa fie votat cu majoritate de Consiliul UE, unde sunt reprezentate statele membre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bancheri bonusuri, #UE bonusuri bancheri, #limitare bonusuri bancheri , #Informatii bancare