Titlurile de stat in lei nu mai sunt atragatoare pentru investitori

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 13:57
1854 citiri
Titlurile de stat in lei nu mai sunt atragatoare pentru investitori

Pe termen scurt, este foarte putin probabil ca investitorii straini sa revina in piata de titluri de stat in lei, spun analistii ING.

Perspectivele asupra inflatiei si ingrijorarile legate de alegeri cantaresc mai mult decat cresterea randamentelor platite de Ministerul Finantelor Publice, mai adauga specialistii ING.

"Ministerul Finantelor a vandut ieri (joi, n.r.) titluri de stat la 3 ani intreaga suma propusa de 250 de milioane de lei, la un randament maxim de 6,55%, cu 10pb peste asteptarile noastre din jurul a 6,45%.

Licitatia de joi ar putea indica faptul ca MFP se adapteaza la climatul de rate mai ridicate pentru RON, randamentul titlurilor vandute ieri fiind cu 20pb peste cel al unor titluri similare vandute la mijlocul lui septembrie", se spune in raport al ING Bank.

Ministerul Finantelor Publice a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 36 luni, in valoare de 250 milioane lei, la un randament mediu de 6,53%.

Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 250 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 598,1 milioane lei.

MFP si-a propus sa atraga in octombrie 4,15 miliarde lei si 150 milioane euro de pe piata locala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ING titluri stat, #ING investitori straini, #ING titluri stat investitori , #Informatii bancare