Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Saramet: 80% dintre credite sunt de subzistenta

Saramet: 80% dintre credite sunt de subzistenta


Garantiile acordate pentru credite in ultimii doi ani sunt in proportie de 80% pentru capital de lucru, a declarat presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Aurel Saramet.

"Acestea sunt ceea ce eu spun ca sunt credite de subzistenta, nu creaza nimic in plus, foarte rar creeaza cifra de afaceri daca mai gasesc contracte", a spus Saramet, in cadrul semninarului EU-COFILE organizat la Sinaia de BNR si Alpha Bank.

El a declarat ca activitatea Fondului s-a intensificat in ultimii ani si ca pentru anul acesta estimeaza un rezultat pozitiv de 1,5 milioane euro.

"In primul an de functionare am acordat un milion de euro garantii, iar anul acesta, cand facem 10 ani de activitate, o sa inchidem cu 525 de milioane de euro garantii acordate. Pana in 2005-2006 nu depaseam 80-100 milioane de euro...Daca in 2006 plateam 4 milioane de euro, anul acesta Fondul o sa plateasca 40 de milioane de euro", a spus Saramet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1012 ori