Romania nu poate adopta euro in 2015

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 17:31
1514 citiri
Romania nu poate adopta euro in 2015

Romania ar trebui sa renunte pentru moment la proiectul adoptarii euro, pentru ca nu este credibila, in conditiile in care zona euro se redefineste si nicio alta tara nu vorbeste de aderare, apreciaza directorul general ING Bank, Misu Negritoiu, pentru care obiectivul 2015 este cel putin naiv.

"Noi invatam din asta (experienta Greciei - n.r.), adica ne uitam la Grecia si zicem: cand au adoptat euro a fost un proces de window dressing si au mai ajustat niste cifre, ca sa se incadreze in criteriile de la Maastricht. Noi am invatat ceva din asta?

Pana la urma mentinem aceleasi obiective pe care le aveam inainte de recesiune. Deci lumea este in framantare, se schimba complet si noi ne mentinem proiectul de adoptare a euro in 2015. E mai putin naiv?", a declarat Negritoiu, intr-o editie speciala a emisiunii "Dupa 20 de ani" difuzata sambata de Pro TV.

Directorul ING a respins categoric realismul datei de aderare 2015 propus de autoritatile romane - "nici vorba" -, afirmand chiar ca nu mai vede rostul de a mentine programul de aderare la euro, desi intelege ratiunea autoritatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adoptare euro romania, #obiectiv adoptare euro , #Informatii bancare