Retrogradarea Frantei prabuseste euro

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 12:24
1601 citiri
Retrogradarea Frantei prabuseste euro
Retrogradarea Frantei depreciaza euro / Sursa foto: caleaeuropeana.ro

Moneda unica europeana a fost afectata de retrogradarea Frantei si a inregistrat cea mai lunga perioada de depreciere, in raport cu dolarul, din 2010. Analistii atrag atentia ca situatia financiara in zona euro devine si mai tensionanta.

Dupa ce agentia de evaluare Standard & Poor (S&P) a retrogradat ratingul Frantei, alaturi de alte opt state europene, moneda unica europeana s-a prabusit pana la minimul ultimelor sase saptamani, scrie Bloomberg.

Euro s-a depreciat in raport cu dolarul, dar si in raport cu yenul. De asemenea, euro a pierdut teren in fata unui cos de valute, aminteste publicatia citata.

Valutele principalelor tari producatoare de marfuri s-au aliat, in contextual in care banca centrala a Chinei a anuntat ca exista posibilitatea relaxarii conditiilor de creditare.

"Reducerea ratingurilor reprezinta un moment dificil, dar pietele anticipau de ceva timp ca o astfel de masura ar putea fi luata", spune Brian Dolan, strateg sef in cadrul Forex.com. Acesta a mai adaugat faptul ca situatia Greciei este destul de dificila.

"Daca pana la sfarsitul saptamanii viitoare nu se gaseste o solutie, atunci statul elen ar putea fi fortat sa intre intr-un faliment dificil".

Euro s-a depreciat cu 0,3% in raport cu dolarul, pana la un curs valutar de 1,2680 dolari pentru un euro. Cel mai mic nivel inregistrat de euro a fost vineri, cand moneda unica europeana valora 1,2624 dolari, minimul din 25 august 2010.

#euro depreciat, #curs valutar euro, #depreciere euro, #retrogradare Franta depreciere euro , #Informatii bancare