Radu (UniCredit): Crearea unei piete pentru imprumuturile in lei pe termen lung ar lua mult timp

Marti, 27 Martie 2012, ora 16:14
1292 citiri
Radu (UniCredit): Crearea unei piete pentru imprumuturile in lei pe termen lung ar lua mult timp

Trecerea la imprumuturi in lei pe termen lung necesita crearea unei piete care ar lua mult timp, iar in perpectiva aderarii la euro, aceasta nu merita efortul, a declarat marti Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

"Daca doresti sa te misti acum spre imprumuturile in lei pe termen lung, va trebui sa creezi o piata care va dura foarte mult si nici nu stiu daca este foarte eficient, pentru ca in cele din urma, daca vrem sa aderam la zona euro, crearea unei piete in lei nu merita si, pe de alta aprte, este foarte important sa fixam calendarul aderarii la euro, care ar indeparta vulnerabilitatile", a spus Rasvan Radu in cadrul conferintei "Finantarea dezvoltarii in Romania", organizata de Financial Times.

In opinia acestuia, criza a avut si o serie de rezultate pozitive, unul dintre acestea fiind educarea pietei.

"Piata era intr-o crestere, intr-o exuberanta, fara sa acorde multa atentie problemelor de risc. Romania, in general, si companiile, in mod special, nu fusesera martore la o criza reala".

"Aceasta a evidentiat care sunt campionii nationali segementand putin piata in mare. Sistemul bancar a fost lovit din punct de verdere al provizioanelor, dar a fost o lectie foarte buna pentru noi si constatam acum o serie de germeni ai reabilitarii", a declarat Rasvan Radu.

#rasvan radu unicredit, #piata imprumuturi lei Romania, #declaratii Rasvan Radu piata imprumuturi , #Informatii bancare