Programul Kogalniceanu se impotmoleste in banci

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 19:25
1345 citiri
Programul Kogalniceanu se impotmoleste in banci

Doar 75 de dosare din cadrul programului Kogalniceanu au ajuns la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM),o mare parte fiind in banci pentru analiza, a declarat miercuri Aurel Saramet, presedintele institutiei.

"In programul Kogalniceanu, care are un circuit - intai se face o analiza de eligibilitate la Agentia pentru IMM-uri - acolo am inteles ca sunt aproape 3.500 de dosare analizate. Sunt in banci, intr-un ciclu de lucru mai mult sau mai putin avansat, nu am mai multe detalii, in opinia mea insa destul de intarziate - peste 1.500 - 1800 de dosare, dar la noi au ajuns si au fost finalizate doar 75", a spus Saramet, in cadrul semninarului EU-COFILE organizat la Sinaia de BNR si Alpha Bank.

Programul "Mihail Kogalniceanu" va fi desfasurat in perioada 2011 - 2013, iar prin implementarea lui se urmareste facilitarea accesului la finantare a operatorilor economici de dimensiuni mici si mijlocii, precum si mentinerea activitatii si a locurilor de munca existente in aceste companii.

Cu un buget total alocat subventiilor de 165 milioane lei, programul se axeaza subventionarea a maximum 70% din rata dobanzii aferente creditului, pe care un IMM il acceseaza, dar nu mai mult de 6,5% pe an.

Fondul National de Garantare elibereaza garantii in numele si in contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care il contracteaza o companie, fara ca garantia sa depaseasca 100.000 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Aurel Saramet presedinte FNGCIMM, #programul Kogalniceanu, #program finantare intreprinderi mici si mijlocii , #Informatii bancare