Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Premiera pe piata de capital: BCR ofera Certificate Index cu valoarea unui gram de aur

Premiera pe piata de capital: BCR ofera Certificate Index cu valoarea unui gram de aur


Banca Comercialaƒ Romanaƒ (BCR) ofera clientilor sai, in premiera pe piata de capital din Romania, posibilitatea de a achizitiona Certificate Index ce au ca suport aurul si al carui pret reprezinta valoarea in lei a unui gram de aur.

"Oferim clientilor nostri, in premiera in Romania, posibilitatea de a achizitiona direct pe Bursa de Valori Bucuresti, Certificate Index care urmaresc evolutia Aurului Fizic si care aduc acelasi randament cu Aurul Fizic, fara a avea insa costuri suplimentare legate de depozitare, asigurare, transport sau evaluare", a declarat Laura Hexan, sefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Cumparand un Certificat Index, investitorul achizitioneaza de fapt echivalentul in lei al unui gram de aur.


BCR a intermediat tranzactii cu aur de peste 500 de kg


BCR precizeaza ca ofera astfel clientilor sai si tuturor investitorilor la bursa, o modalitate simpla si eficienta de a beneficia de evolutia pretului aurului, lichiditatea acestor certificate fiind asigurata de catre BCR.

"Este binecunoscut statutul aurului de activ de refugiu cu rol de protectie impotriva inflatiei. Istoric, achizitionarea regulataƒ de aur financiar pe termen mediu si lung a ajutat la conservarea averii investitorilor. Tinand cont de conditiile actuale, de acutizarea problemelor de pe pietele financiare globale, tot mai multi investitori se indreaptaƒ caƒtre aur", a adaugat Laura Hexan, sefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Pretul aurului, sustinut de achizitiile masive ale bancilor centrale. Pentru ce se pregatesc?

Cotatiile certicate index aur sunt: 192.80 lei / 193.80 lei“ - pentru 1 certificat index echivalent 1 gram aur fizic -“ aceste cotatii se modifica in permanenta in cursul zilei, in functie de evolutia pretului unciei de aur si de evolutia cursului USDRON (cursul interbancar de la momentul respectiv).

Certificatele Index pot fi tranzactionate si on-line prin intermediul platformei BCR Broker.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2151 ori