Oficial francez: Nu exista motive ca bancile straine sa se retraga din Romania

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 15:29
1318 citiri
Oficial francez: Nu exista motive ca bancile straine sa se retraga din Romania

Presedintele Consiliului de Analiza Economica (CAE) din Franta, Christian de Boissieu, considera ca nu exista motive ca bancile straine sa se retraga din tari "cu potential interesant", asa cum este si Romania.

"Nu vad de ce bancile s-ar retrage din tari cu potential interesant, cum este si Romania", a precizat Christian de Boissieu, in cadrul conferintei "Provocari si perspective ale zonei euro", organizata de Ambasada Frantei, in colaborare cu Institutul European din Romania (IER).

Acesta a adaugat ca Romania este in grafic cu rata inflatiei, estimandu-se o reducere a acestui indicator, insa, in opinia lui, aceasta nu este cea mai importanta problema.

"Nu aceasta este amenintarea principala, ci somajul, in special in randul tinerilor", a apreciat oficialul francez.

La sfarsitul lunii octombrie, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea, declara ca bancile straine nu au motive sa isi retraga banii din Romania, tara noastra fiind in continuare atractiva pentru institutiile financiare.

"Romania a reprezentat in ultimii 20 de ani un magnet pentru institutiile bancare. Faptul ca sistemul bancar romanesc este detinut 80% de banci romanesti cu capital strain este o realitate si consider ca este o realitate pozitiva. Cele patru banci care existau la Bucuresti in 1989 nu puteau sa se dezvolte si sa ajunga unde a ajuns sistemul bancar", a spus Ghetea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci straine retragere Romania, #presedinte CAE , #Informatii bancare