Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Metroul din Pantelimon costa 465 milioane de euro

Metroul din Pantelimon costa 465 milioane de euro


Linia de metrou Drumul Taberei - Pantelimon, tronsonul Universitate - Pantelimon va fi finantata prin doua imprumuturi totalizand circa 500 milioane euro acordate de Banca Europeana de Investitii (BEI).

Finantarea proiectului privind modernizarea metroului din Bucuresti - etapa a V-a, magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, tronsonul Universitate - Pantelimon, va fi acordat un imprumut in valoare de 465 milioane euro. Suma va asigura si cheltuielile pentru realizarea depolului Pantelimon si achizitia a 30 de trenuri de metrou pentru acaeasta linie. Linia va fi operabila din martie 2019.

Contractele pentru cele doua imprumuturi au fost semnate vineri, 16 decembrie, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Ministerului Finantelor Publice.

Perioada pentru primul imprumut este de 25 ani, cu sase ani de gratie, iar al doilea imprumut este pe 15 ani, cu o perioada de gratie de patru ani. Dobanzile sunt sub 4%", a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 3115 ori
Citeste mai multe despretronson metrou linie noua metrou