ING Bank: Randamentul pentru titlurile de stat va ramane neschimbat

Luni, 14 Mai 2012, ora 16:23
1618 citiri
ING Bank: Randamentul pentru titlurile de stat va ramane neschimbat

Analistii ING Bank se asteapta ca licitatia pentru titluri de stat cu scadenta de doi ani in valoare de 900 milioane de lei sa indice un randament neschimbat de 5,50%, datorita grupului de cumparatori cu un apetit deosebit pentru aceste instrumente, se arata intr-un raport al bancii.

De asemenea, analistii ING Bank mai spun ca au crezut ca atat timp cat activele europene cu risc relativ ridicat raman sub presiune, numai o interventie agresiva a BNR ar stopa deprecierea monedei nationale.

"Cu toate ca un asemenea eveniment nu pare sa fi avut loc, deprecierea monedei nationale pare sa fi pierdut din viteza in aceasta dimineata, aceasta tranzactionandu-se in prezent la nivelul inregistrat la finalul zilei de vineri de 4,4330 lei/euro in timp ce multe monede din regiune inregistreaza pierderi de 0,6-0,7%. Aceasta ar putea sugera ca unii participanti la piata ne impartasesc ideea unei interventii valutare ce ar putea avea loc in curand, iar aceasta tempereaza deprecierea. Totusi, cat timp aversiunea la risc va persista, aceasta temperare pare mai probabil temporara in absenta unei interventii valutare agresive", se mai spune in raport.

Analistii ING mai spun ca ratele de dobanda au fost supuse unor presiuni ascendente in sedinta de vineri, probabil reactionand la presupusele interventii valutare recente si la asteptari pentru noi asemenea episoade, si evoluand in linie cu asteptarile lor pe termen scurt.

"Ratele de dobanda pe termen scurt au urcat de la 3,4% la 3,7% in timp ce segmentul ratelor cu scadenta intre o luna si trei luni a inregistrat o majorare la 3,5-3,8% fata de valorile precedente de 3,4-3,5%. Ratele de dobanda pentru scadente mai lungi au inregistrat miscari similare, segmentul sase luni - un an castigand 20 puncte de baza, fiind trazactionat la 3,7%", se mai spune in raport.

#licitatie titluri stat, #randament titluri stat, #ING licitatie titluri stat, #ING evolutie piata valutara , #Informatii bancare