Groningen (Raiffeisen): Impactul reglementarilor Bancii Austriei in Romania va fi "nesemnificativ"

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 13:33
1788 citiri
Groningen (Raiffeisen): Impactul reglementarilor Bancii Austriei in Romania va fi "nesemnificativ"

Impactul noilor reglementari ale Bancii Nationale a Austriei cu privire la cerintele de capital si lichiditate va fi nesemnificativ pentru Romania, a declarat presedintele Raiffeisen Bank Romania in intalnirea cu Traian Basescu.

"Presedintele Romaniei a fost informat cu privire la noile reglementari ale Bancii Nationale a Austriei cu privire la cerintele de capital si lichiditate, domnul van Groningen apreciind ca impactul acestor reglementari va fi nesemnificativ pentru Romania. In cadrul intalnirii, a mai fost abordata si nevoia de a imbunatati competitivitatea Romaniei, atat la nivel de sistem bancar, cat si la nivelul mediului economic, in general".

"Seful statului si presedintele Raiffeisen Bank S.A. au fost de acord asupra necesitatii continuarii dialogului dintre autoritati si mediul de afaceri. In acest sens, domnul van Groningen, care este si presedinte al Consiliului Investitorilor Straini, a aratat ca acest organism va continua sa propuna masuri concrete pentru cresterea competitivitatii mediului economic romanesc", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, cu ocazia intrevederii pe care presedintele Basescu a avut-o joi, la Palatul Cotroceni, cu Steven Cornelis van Groningen, a fost discutata necesitatea dezvoltarii capitalului romanesc prin stimularea economisirii.

In acest context, Basescu a reafirmat hotararea autoritatilor de a stimula dezvoltarea sectorului privat si de a aplica politici de modernizare a sectorului public.

#Groningen reglementari Banca Austria, #intalnire Groningen Basescu , #Informatii bancare