Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Garanti Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 18 milioane euro

Garanti Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 18 milioane euro


Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB) a efectuat joi o majorare de capital de 18 milioane euro pentru Garanti Bank Romania, pana la 221 milioane euro, pentru a sustine operatiunile de dezvoltare pe care institutia bancara le va continua in Romania.

Inainte de majorare, Garanti Bank Romania avea un capital social de 203 milioane euro.

"Prin aceasta majorare de capital, alaturi de consolidarea operatiunilor noastre in Romania, ne vom atinge si obiectivul de a ne plasa pe primele zece pozitii in topul bancilor care activeaza aici. In acelasi timp, vom continua sa aducem in aceasta piata produse si servicii competitive si inovatoare", a declarat Murat Atay, CEO Garanti Bank Romania.

In primele noua luni ale anului 2011, profitul Garanti Bank Romania a fost de 1,9 milioane euro, conform standardelor IFRS. Garanti Group, care reuneste patru entitati in Romania - Garanti Bank, Garanti Credite de Consum, Garanti Leasing, Garanti Credite Ipotecare - a inregistrat un profit consolidat de 6 milioane de euro.

La finalul anului, Garanti Bank Romania a primit ratingul "BB+" pentru datorii pe termen lung, cu perspectiva stabila, si un rating de viabilitate "b" din partea agentiei de evaluare financiara Fitch Ratings. Ratingul, primul primit de catre Garanti Bank Romania din partea Fitch, reflecta sustinerea pe care institutia ar putea sa o primeasca de la banca-mama si calitatea semnificativ mai buna fata de media pietei a activelor bancii.

Garanti Bank este o banca universala prezenta pe piata din Romania din 1998. Banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienti, de peste 230.000, detine o retea de 78 de agentii, 200 de bancomate si peste 7.500 de terminale POS.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1486 ori