Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fost director Banca Romaneasca preia conducerea Eximbank

Fost director Banca Romaneasca preia conducerea Eximbank


Guvernul l-a inlocuit, joi, pe presedintele Eximbank Ionut Costea, la final de mandat, cu Traian Halalai, director adjunct la Banca Romaneasca.

De asemenea, Mihai Mandres a fost numit vicepresedinte al bancii, in locul Luminitei Manolache, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Mandres a lucrat in trecut la ING Bank si Eximbank.

Ministerul Finantelor Publice, actionarul majoritar al Eximbank, a decis sa-l pastreze pe Paul Ichim pe pozitia de vicepresedinte al bancii.

Ionut Costea a fost numit la conducerea Eximbank la inceputul anului 2009.

Conducerea Eximbank se schimba. Vezi posibilii candidati

IMM-urile si companiile mare reprezinta 80% din portofoliul de clienti ai Eximbank, in timp ce companiile de stat si-au redus ponderea in ultimii ani, de la 44% la sfarsitul anului 2008 la circa 20% in 2011.

In primul semestru al acestui an, Eximbank a inregistrat un profit de 35 milioane de lei, dublu fata de cel bugetat.

EximBank este detinuta de stat prin Ministerul Finantelor Publice, in proportie de 95,374%, iar restul actiunilor sunt in proprietatea celor cinci societati de investitii financiare (SIF): SIF Banat Crisana - 0,311%; SIF Moldova - 0,311%; SIF Transilvania - 0,311%; SIF Muntenia - 0,423%; SIF Oltenia - 3,270%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2005 ori