Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

EximBank investeste 6 milioane de euro pentru un proiect turistic in Satu Mare

EximBank investeste 6 milioane de euro pentru un proiect turistic in Satu Mare


EximBank a acordat companiei Solarex din Satu Mare un pachet de finantare ce depaseste 6 milioane de euro pentru derularea unui proiect de investitii care beneficiaza de finantare nerambursabila in cadrul POR 2007 - 2013 (REGIO), Axa prioritara 5 - Dezvoltare durabila si promovarea turismului.

Proiectul societatii vizeaza realizarea in municipiul Satu Mare a unui complex de servicii de turism si sanatate care va utiliza apa geotermala din zona.

Pentru derularea acestei investitii, societatea a incheiat un contract de finantare in valoare de circa 8,5 milioane de euro cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, din care aproximativ 5,5 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile.

EximBank ofera companiilor si autoritatilor publice care au proiecte finantate din fonduri structurale un pachet integrat de produse care cuprinde credite pentru cofinantare si prefinantare, precum si scrisori de intentie neangajante sau garantii.

De asemenea, banca ofera credite destinate prefinantarii nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp care apare intre momentul platilor facute catre furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management. Acestea pot asigura tot pana la 100% valoarea finantarii europene obtinute.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1173 ori