Euro se clatina, BMW prospera. Revista presei de business

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 11:32
1581 citiri
Euro se clatina, BMW prospera. Revista presei de business

Moneda unica se afla la un nou minim fata de yen, iar analistii se asteapta ca Mario Draghi sa scada din nou dobanda de politica monetara. BMW a inregistrat vanzari record in 2011, in timp ce seful RBS ar putea primi o prima de 4 milioane de lire sterline. Business24 a facut o selectie a subiectelor dezbatute in presa de business internationala.

Euro s-a depreciat

Moneda unica a atins nivelul minim al ultimilor 11 ani fata de yen, inainte de intalnirea liderilor din Germania si Franta. Moneda celor 17 tari ale zonei euro a pierdut si 0,4 procente fata de dolar, inainte de publicarea oficiala a raportului privind productia industriala a Germaniei, care se pare ca a scazut in luna noiembrie, scrie Washington Post.

2011, cel mai bun an pentru BMW

Producatorul german de masini BMW va prezenta luni raportul de vanzari pe anul trecut. Conform datelor neoficiale, vanzarile companiei au crescut cu 14 procente, pana la cifra record de 1,67 milioane.

"2011 a fost un an al oportunitatilor, iar noi am profitat de asta", a declarat Norbert Reithofer, CEO al companiei. Toate cele trei branduri ale BMW AG - BMW, Mini si Rolls-Royce - au inregistrat noi recorduri, dar cele mai multe masini s-au vandut din brandul principal, BMW.

Astfel, peste 1,38 milioane de masini din aceasta categorie s-au vandut in 2011, cu 12,8 mai multe fata de 2010, scrie Wall Street Journal.

Bonus de top pentru seful RBS

Seful Royal Bank of Scotland, John Hourican urmeaza sa primeasca un bonus in valoare de 4 miliarde de lire in aprilie, relateaza Financial Times.

Hourican a primit 29 milioane de actiuni cu numele RBS in 2009, iar in urma evolutiei acestora, ar urma sa valoreze peste 4,4 milioane de lire.

Actiunile lui Draghi, asemanate cu cele ale lui Bernanke

Bloomberg noteaza ca deciziile pe care le va lua Mario Draghi, presedintele BCE, ar putea semana mai mult cu cele luate de Ben Bernanke decat cu cele ale predecesorului sau Jean-Claude Trichet.

Astfel, analistii publicatiei se asteapta ca Draghi sa reduca din nou dobanda de politica monetara, care deja se afla la un minim istoric, de 1%.

#curs euro, #minim euro, #rezultate bmw, #vanzari BMW, #prime RBS, #bonus sef RBS, #mario draghi, #masuri BCE, #dobanda politica monetara BCE , #Informatii bancare