Euro pierde in fata dolarului, reactionand la suplimentarea FMI

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 19:33
1232 citiri
Euro pierde in fata dolarului, reactionand la suplimentarea FMI

Moneda unica europeana s-a depreciat luni in raport cu dolarul, pana la nivelul minim inregistrat in ultimele trei zile, dupa ce liderii europeni au anuntat ca vor sa finanteze suplimentar Fondul Monetar International (FMI).

Dolarul a castigat teren, in raport cu moneda unica europeana care s-a depreciat pana la un raport de 1.3 dolari pentru un euro. Euro s-a depreciat si in raport cu yenul, dupa ce liderul corean Kim Jong II a murit, puncteaza Bloomberg.

"Piata valutara are nevoie de o decizie din partea liderilor europeni", a precizat un strateg valutar senior, din cadrul Bank of New York Mellon Corp. Acesta a mai adaugat ca "investitorii par sa accepte un raport de 1,3 dolari pentru un euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,3146 lei/euro, cu 0,61% mai mic fata de sedinta precedenta. Dolarul american a pierdut teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,3127 lei pe dolar.

Pentru dolarul american, BNR a afisat un curs de referinta de 3,3127 lei pe dolar, cu 0,54% mai mic fata de nivelul de 3,3308 lei pe dolar din sedinta anterioara.

#curs dolar, #curs euro, #euro depreciere dolar, #curs valutar euro, #curs valutar euro dolar , #Informatii bancare