Euro, la minimul ultimelor doua luni

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 22:02
2907 citiri
Euro, la minimul ultimelor doua luni

Moneda euro s-a depreciat luni pana la minimul ultimilor doua luni comparativ cu dolarul american, ca reactie la amenintarile agentiei de rating Moody's, care a avertizat cu retrogradarea tarile Uniunii Europene, dupa ce liderii UE nu au ajuns la un consens asupra unor masuri eficiente de iesire din criza.

Investitorii au ales monede mai stabile, orientandu-se spre dolar si yen, care s-au apreciat fata de majoritatea monedelor, scrie Bloomberg.

"Avertizarea Moody's asupra zonei euro a cantarit mult in deprecierea monedei", a spus un analist al Mizuho Financial Group. "A fost un eveniment important al saptamanii trecute, iar acum trebuie sa privim, din nou, inainte. Chiar daca a fost un summit si au fost facute planuri, tot trebuie sa fie implementate."

Euro s-a depreciat cu 1,5 procente, pana la un curs de 1,3189 dolari/euro, cel mai mic nivel de la 4 octombrie. Cursul monedei unice a scazut cu 1,6 procente in ultima luna, cea mai mare depreciere dintre cele mai importante 10 monede ale lumii, in timp ce dolarul s-a apreciat cu 3,1 procente.

#curs euro dolar, #minim euro, #depreciere euro , #Informatii bancare