Cum folosesti cardul de credit?

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 09:37
1385 citiri
Cum folosesti cardul de credit?

Cardul de credit nu este cel mai popular produs bancar in randul romanilor, dobanda ridicata fiind doar un motiv pentru care acest instrument este criticat.

In pofida atitudinii generale reticente, gradul de utilizare a cardurilor de credit s-a extins constant in ultima perioada. Astfel, numarul cardurilor de credit valide in circulatie in decembrie 2011 era de 2,15 milioane unitati, in crestere fata de jumatatea anului, cand erau 2,08 milioane de carduri valide, dar si fata de luna decembrie a anului precedent, cand numarul cardurilor valide a fost de 2,12 milioane unitati.

Numarul si valoarea tranzactiilor efectuate cu cardul de credit au avut, de asemenea, o tendinta ascendenta, atingand 6,06 milioane de tranzactii, respectiv 986,59 de milioane de lei in ultima luna a anului 2011, conform datelor centralizate de Banca Nationala a Romaniei.

In plus, in urma intrarii in vigoare a noului regulament BNR privind creditele pentru populatie, care limiteaza in special accesul la imprumuturile pentru nevoi personale, cererea pentru cardurile de credit prezinta in continuare potential de crestere.

Cititi mai multe despre Cum folosesti cardul de credit? pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carduri credit, #utilizare card credit, #tranzactii carduri credit , #Informatii bancare