Certificatele trezoreriei americane, mai scumpe in contextul crizei economice

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 08:45
1499 citiri
Certificatele trezoreriei americane, mai scumpe in contextul crizei economice

Certificatele emise de trezorerie s-au ajustat dupa ce guvernul a vandut titluri in valoare de 35 de miliarde de dolari, cu randament la doi ani. Aceasta a fost cea mai mare cerere pentru obligatiuni si dovedeste interesul investitorilor pentru refugiu, pe masura ce criza datoriilor din zona euro a avansat.

Certificatele pe zece ani s-au vandut la cel mai scazut nivel din ultimele sase saptamani in contextul in care Parlamentul american nu reuseste sa cada de acord asupra taierilor bugetare. Bursele au cazut, iar obligatiunile guvernamentale ale Spaniei si Italiei si-au pierdut din valoare in contextul in care liderii regiunii nu gasesc o rezolvare a problemei datoriilor suverane, scrie Bloomberg.

Randamentul actual pentru certificatele pe doi ani a cazut un punct de baza, sau 0,01 procente, pana la 0,27%, conform datelor oferite de BGCantor Market Data. Titlurile cu scadenta in octombrie 2013 au crescut cu 31 de centi pe fiecare pachet de actiuni, iar certificatele cu randament pe zece ani au crescut cu 5 puncte de baza, pana la 1,95%.

Trezoreria a vandut, luni, certificate in incercarea de a acoperi golul lasat de tilturile pe termen scurt si pentru acoperirea datoriei publice, in conditiile in care criza de pe continentul european s-a intensificat, iar investitorii se reorienteaza catre titlurile pe termen lung, pentru a gestiona costurile de interes.

"Oferta nu a fost niciodata o problema atunci cand pietele au probleme," a declarat Paul Horrmann, broker al Tradition Asiel Securities in New York. "Nu par a exista solutii concrete in Europa."

#certificate trezorerie, #pret certificate trezorerie , #Informatii bancare