CEC: Ar trebui gasite solutii pentru cei care nu pot plati datoriile

Marti, 22 Mai 2012, ora 16:13
1281 citiri
CEC: Ar trebui gasite solutii pentru cei care nu pot plati datoriile

Presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, a declarat marti ca sistemul bancar ar trebui sa faca mai mult pentru cei care nu reusesc sa plateasca integral datoriile catre banca, astfel ca acestia sa fie acceptati din nou la creditare.

"Ma gandesc ca sistemul bancar ar trebui sa faca mai mult in ceea ce priveste gasirea unor solutii astfel incat cei care nu reusesc sa plateasca intergral datoriile catre banca sa poata fi la un moment dat in situatia de a fi din nou acceptati la creditare", a spus Radu Ghetea.

El nu a vrut sa ofere mai multe amanunte, precizand ca nu ii este foarte clar ce vrea sa propuna.

"Nu imi este foarte clar mie ce vreau sa propun. Daca vreti, este un mesaj pe care il dau in calitate de bancher si nu de presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor ca ma gandesc ca ar trebui ca noi, comunitatea, sa gasim niste solutii. Intr-o zi, probabil ca o sa va convocam si o sa va spunem ce solutii am gasit", a mai spus Ghetea.

De asemenea, el a spus ca in situatia in care la conditiile din piata apare si cresterea cursului euro-leu, respectiv euro-dolar, aceasta nu face decat sa creeze o ingrijorare mai mare din partea bancilor comerciale pentru a contracara astfel de efecte. Una dintre solutii a fost si este refinantarea, potrivit lui Ghetea.

#solutii datorii banci, #CEC datorii banci, #CEC dolutii datorii banci , #Informatii bancare