Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce banci nu vor rezista in 2012

Ce banci nu vor rezista in 2012


Piata bancara din Romania va suferi schimbari radicale in 2012, deoarece nu toate cele 40 de banci prezente pe piata locala au sustinerea bancilor mama, a declarat luni Cezar Furtuna, partener al KPMG Romania si Moldova, in cadul Forumului Bancar Roman.

"Distribuirea dividendelor din Romania catre bancile mama este mai putin probabil sa se intample anul viitor. Dar sunt din ce in ce mai multe discutii privind ramanerea mai multor banci din afara in Romania", a declarat Furtuna

"Bancile mari nu au intentii de a pleca, dar sunt 40 de banci in Romania si nu toate au sustinerea bancilor mama. De aceea este posibil ca 2012 sa fie un an de miscari pe piata financiar bancara", a afirmat reprezentantul KPMG.

De asemenea, acesta a mentionat ca in 2012 va avea loc o restructurare a retelelor de distributie ale bancilor.

"Anul viitor va avea loc o restructurare a retelelor de distributie, in paralel cu o optimizare a costurilor. In acelasi timp, lipsa de lichiditate pe pietele financiare va determina o reconcentrare a bancilor pe pietele interne", a adaugat Cezar Furtuna.

Partenerul KPMG a precizat ca vanzarea creditelor neperformante ar putea asigura lichiditate.

"O solutie este vanzarea creditelor neperformante si cat de bine reusesti sa maximizezi actiunea. Acum sunt preturile la un nivel foarte mic. O astfel de vanzare asigura lichiditate", a spus Cezar Furtuna.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2731 ori