Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR tine mortis sa promoveze creditele in lei

BNR tine mortis sa promoveze creditele in lei


Eforturile BNR in vederea stimularii creditarii in moneda nationala au fost necontenite in ultima perioada, banca centrala apeland la toate armele din dotare.

BNR s-a folosit de introducerea unui nou regulament de creditare, prin care se restrictioneaza creditul in valuta la reduceri succesive ale dobanzii de politica monetara si injectii saptamanale de lichiditate prin operatiuni repo.

Actiunile bancii centrale au loc in cotextul in care ponderea imprumuturilor in valuta in total imprumuturi depasea 60% la sfarsitul anului 2011.

Noua legislatie a creditelor prevede garantii de 133% din valoarea imprumutului in cazul creditelor de nevoi personale in valuta, limitarea perioadei de creditare la cinci ani pentru toate creditele de consum, precum si un avans minim de 25% pentru imprumuturile ipotecare euro, respectiv de 40% pentru creditele in alte valute.

Cititi mai multe despre Cat de mult se straduieste BNR pentru promovarea creditelor in lei pe ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1383 ori