BNR scoate o moneda de argint

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 09:51
1688 citiri
BNR scoate o moneda de argint

Banca Nationala sarbatoreste 10 ani de la introducerea euro, punand in circulatie in scop numismatic o moneda din argint.

Potrivit unui comunicat al BNR, moneda are o valoare nominala de 10 lei, forma rotunda, diametrul de 37 de milimetri, cantul zimtat si greutatea de 31,103 grame.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 365 de lei.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de bucati.

Aversul monedei dedicate aniversarii a 10 ani de la introducerea bancnotelor si monedelor prezinta cateva monumente reprezentative pentru Romania, dispuse circular, peste care se suprapune conturul hartii Romaniei. In centru este stema tarii, valoarea nominala "10 lei", anul de emisiune "2012" si inscriptia "Romania".

Reversul prezinta o compozitie care sugereaza moneda unica europeana si importanta acesteia pentru mediul de afaceri, populatie, comert, cercetare si industrie, precum si anii "2002", "2012". La exterior este inscriptia circulara "10 ani de la introducerea bancnotelor si monedelor euro".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BNR moneda argint, #BNR introducerea euro, #numismatica BNR , #Informatii bancare