Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR pune in circulatie monede dedicate aniversarii a 100 de ani de la infiintarea ASE

BNR pune in circulatie monede dedicate aniversarii a 100 de ani de la infiintarea ASE


Banca Nationala a Romaniei (BNR) pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 25 martie 2013, o moneda din argint, o moneda din tombac cuprat si un set de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat) dedicate aniversarii a 100 de ani de la infiintarea, la Bucuresti, a Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale (astazi Academia de Studii Economice).

Monedele din argint si din tombac cuprat, precum si setul de monede, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de o brosura de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactata in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajele pentru aceasta emisiune sunt de 500 bucati pentru moneda de argint, 500 bucati pentru moneda de tombac cuprat si 250 seturi (monede din aur, argint si tombac cuprat).

Cat costa o moneda?

Preturile de vanzare sunt urmatoarele: 355 lei/buc., exclusiv TVA, pentru moneda din argint; 80 lei/buc., exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat; 2.145 lei/buc., exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat).

Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat, dedicate aniversarii a 100 de ani de la infiintarea, la Bucuresti, a Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale (astazi Academia de Studii Economice), au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din argint si din tombac cuprat, precum si a setului de monede din emisiunea dedicata aniversarii a 100 de ani de la infiintarea, la Bucuresti, a Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale (astazi Academia de Studii Economice) se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1806 ori