Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR: O moneda de argint dedicata primei legi moderne a pasapoartelor romanesti

BNR: O moneda de argint dedicata primei legi moderne a pasapoartelor romanesti


Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 19 martie 2012, o moneda din argint dedicata Centenarului primei legi moderne a pasapoartelor romanesti.

Moneda, cu o greutate de peste 31,103 g, are o valoare nominala de 10 lei, iar tirajul emisiuni numismatice este de 500 bucati.

Aversul prezinta valoarea nominala "10 lei" suprapusa peste imaginea pasaportului actual; o reprezentare stilizata a ornamentelor din pagina de pasaport, in care sunt integrate stema si numele tarii; in partea superioara, anul de emisiune "2012".

Reversul reda in prim plan portretul regelui Carol I suprapus peste imaginea pasaportului emis in timpul domniei sale si inscriptiile "PRIMA LEGE MODERNA A PASAPOARTELOR" si "CAROL I"; in plan secund, un fragment din textul "Legii asupra paspoartelor", anul emiterii acesteia "1912" si inscriptia "100 ANI".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 345,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate Centenarului primei legi moderne a pasapoartelor romanesti au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2259 ori