Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR: Depozitele populatiei si firmelor au inregistrat scaderi in ianuarie

BNR: Depozitele populatiei si firmelor au inregistrat scaderi in ianuarie


Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in ianuarie o scadere de 0,8% fata de luna precedenta, la 195,81 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor s-au diminuat cu 1,3%, iar cele in valuta au urcat cu 0,2%, potrivit datelor BNR.

Avansul anual al valorii depozitelor atrase de banci a fost in ianuarie de 4,1%, mai arata datele publicate luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In prima luna din acest an, depozitele bancare in lei ale populatiei au crescut cu 0,3% fata de luna precedenta, la 74,99 miliarde lei, in timp ce economiile in lei ale firmelor au scazut cu 3,6%, la 48,81 miliarde lei. Depozitele totale in lei au scazut cu 1,3%, la 123,80 miliarde lei.

BNR: Bancile au acordat mai putine credite firmelor in luna ianuarie

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, depozitele totale in lei au coborat cu 1,9%. Fata de ianuarie 2012, depozitele in lei ale populatiei au avansat cu 1,5%, iar cele ale firmelor au scazut cu 6,8%.

Depozitele in valuta ale populatiei au inregistrat o crestere anuala de 17,1% in ianuarie, exprimate in lei, iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, au urcat cu 14,7%. Depozitele totale in valuta au avansat cu 16,3% fata de ianuarie 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1076 ori