Raiffeisen Bank apeleaza la DIICOT pentru frauda la unul din sediile sale

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 13:34
2138 citiri
Raiffeisen Bank apeleaza la DIICOT pentru frauda la unul din sediile sale

Raiffeisen Bank a depus, vineri, la DIICOT, o plangere penala privind operatiuni frauduloase descoperite in urma unui control intern la agentia bancii din Sighetu Marmatiei.

Potrivit raportului preliminar al Departamentului Anti-frauda al bancii, directorul agentiei si alti angajati au savarsit fapte incriminate de legea penala ca delapidare, fals si uz de fals sau au fost complici la aceste fapte.

"Raiffeisen Bank a depus azi plangere penala impotriva a 6 angajati din agentia Sighetul Marmatiei", au declarat pentru Business24 reprezentantii bancii.

"Dat fiind ca ancheta este in desfasurare si pot aparea elemente noi, nu putem avansa o valoare a prejudiciului in acest moment. In masura in care apar dovezi cu privire la un prejudiciu cert pe care faptele angajatilor nostri l-ar fi adus unor clienti, Raiffeisen Bank va intreprinde toate demersurile necesare pentru despagubirea clientilor respectivi. In orice caz, niciun client nu va fi pagubit", au spus oficialii Raiffeisen.

La inceputul lunii, directorul bancii, Steven van Groningen, declara ca nu crede ca Raiffeisen Romania este implicata in scandalul fraudelor bancare.

Potrivit oficialului, bancile trebuie sa aiba filtre specifice pentru a evita fraude mai ales in cazul in care vorbim despre grupuri de persoane.

In urma controlului, comisia disciplinara a decis desfacerea contractelor de munca ale angajatilor implicati, pentru incalcarea normelor si procedurilor interne, precum si pentru incalcarea codului de conduita al angajatilor Raiffeisen Bank.

Banca a pus la dispozitia procurorilor DIICOT informatiile si documentele rezultate in urma anchetei interne, urmand sa acorde in continuare sprijin organelor de cercetare penala.

"Raiffeisen Bank aplica principiul <> la frauda si fata de incalcarea codului de etica si a legilor. Banca are implementate mecanismele antifrauda necesare supravegherii si controlului respectarii reglementarilor legale, precum si a normelor sale interne. In acest sens avem o buna colaborare cu organele de cercetare penala pe care le sesizam ori de cate ori avem informatii despre o frauda sau o tentativa de frauda", a declarat Ionel Fierascu, directorul de Conformitate al Raiffeisen Bank.

#frauda bancara Raiffeisen, #frauda bancara Romania 2012 , #Frauda bancara