Frauda Bancara - Mihai Stan face acuzatii

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 14:42
1615 citiri
Frauda Bancara - Mihai Stan face acuzatii
Foto: RTV

Curtea de Apel Bucuresti ramane in pronuntare cu privire la recursul lui Mihai Stan la decizia sa de arestare in dosarul fraudelor bancare.

"Am fost pus de alti functionari ai statului care s-au folosit de mine: senatori, ministri, presedinti. M-au folosit", a sustinut Mihai Stan in fata Curtii, potrivit Agerpres.

El a invocat probleme de sanatate in fata magistratilor, carora le-a spus ca nu reprezinta un pericol public si a cerut inlocuirea masurii arestarii cu masura obligarii de a nu parasi tara.

MihaiStana fost arestat pe 3 noiembrie pentru 29 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Potrivit referatului intocmit de DIICOT, MihaiStana incercat sa obtina ilicit fonduri europene prin intermediul a trei societati comerciale, Ancuta SRL, Alram Servinvest si Eurotrading SRL, in baza unor documente si declaratii false.

Anchetatorii sustin ca Mihai Stan a determinat, in perioada 2010-2012, pe reprezentantii celor trei societati comerciale 'sa prezinte si sa foloseasca documente si declaratii false fata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in scopul obtinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene (pentru partea de finantare de 90 la suta din fonduri europene), precum si fonduri din bugetul de stat, pentru partea de finantare de zece la suta'.

De asemenea, Mihai Stan a folosit, in raport cu bancile CEC Bank, BRD, OTP Bank, Piraeus Bank, Eximbank si Garanti Bank, inscrisuri sub semnatura privata (situatii financiare si bilanturi contabile), precum si inscrisuri oficiale falsificate (certificate de atestare fiscala si acte de identitate), 'in scopul producerii de consecinte juridice cu ocazia negocierii, incheierii si executarii unor contracte de creditare cu unitati bancare din Romania'. Suma solicitata acestor banci se ridica la cateva milioane de euro.

In plus, el a obtinut ilicit credite in baza unor acte falsificate de finantare pentru proiecte de achizitii utilaje - incarcatoare frontale si excavatoare - de la Ministerul Economiei.

Pe 1 noiembrie, procurorii DIICOT au efectuat 50 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu (sud) la locuintele si societatile comerciale ce apartin membrilor unei grupari formate din 48 de persoane, printre care si angajati ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

#recurs Mihai Stan, #arestare Mihai Stan, #arestari frauda bancara, #dosar fraude bancare , #Frauda bancara