Fondul de Garantare reactioneaza la acuzatiile de frauda bancara

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 13:51
1487 citiri
Fondul de Garantare reactioneaza la acuzatiile de frauda bancara

Fondul National de Garantare a Creditului pentru IMM a reactionat la stire aparute in presa, din ultima perioada, in care este acuzat ca ar fi implicat in frauda bancara cu un prejudiciu de peste 22 milioane de euro.

Fondul este supravegheat atat de institutii ale statului precum BNR, ANAF, Corpul de Control al guvernului si ministerul Economiei, precum si de o companie de audit din "big four". Cu toate acestea, niciuna din aceste institutii nu a descoperit nereguli in activitatea de functionare, mentioneaza in comunicatul de presa remis Business24.

"Actiunile de supraveghere, misiunile de audit si/sau controalele realizate de diverse entitati nu au identificat deficiente in derularea activitatii societatii. Fondul are obligatii de raportare similare bancilor, supusa controalelor de specialitate desfasurate cel putin anual. Si din aceasta perspectiva, monitorizarea indicatorilor de prudentialitate sau rapoartele de supraveghere nu au identificat deficiente la nivelul FNGCIMM", se arata in comunicat.

In ultimii patru ani, Fondul a emis un numar de peste 35 de mii de garantii, in cuantum de circa doua miliarde de euro, aferente unui volum de credite sustinute de peste patru miliarde de euro. In plus, Fondul de Garantare prognozeaza un profit de 25 milioane de lei la finalul anului.

#supraveghere FNGCIMM, #control FNGCIMM, #frauda bancara FNGCIMM , #Frauda bancara