Cine sunt oamenii de afaceri implicati in noul scandal de frauda bancara

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 15:55
3012 citiri
Cine sunt oamenii de afaceri implicati in noul scandal de frauda bancara

Oamenii de afaceri Marius Locic si fratii Vasile si Dumitru Crestin sunt acuzati ca ar fi capii unei grupari mafiote care zdruncina din nou sistemul bancar din Romania, cu prejudicii record estimate la 85 milioane de euro.

Marius Locic

Marius Locic este un controversat om de afaceri, cu o avere estimata la 15 milioane de euro in 2009, actionar in 11 firme, care activeaza pe piata imobiliara si in presa.

A fost condamnat la patru ani de inchisoare, pentru ca in calitate de administrator al Locic Imobiliare SRL a comis fapta de cumparare de influenta. In acelasi proces, senatorul Catalin Voicu a primit o pedeapsa de 5 de inchisoare.

Curtea Suprema de Justitie a decis la inceputul lunii iunie ca Marius Logic va primi 1,2 ani pentru fals in inscrisuri si 1,6 ani pentru fals intelectual.

Potrivit procurorilor, in august 2009 Catalin Voicu ar fi pretins si primit de la Marius Locic 119.000 de lei, in schimbul carora ar fi promis ca va interveni pe langa politisti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte penale.

Procurorii au declarat ca senatorul Catalin Voicu a acceptat cu regularitate "promisiunea inculpatului Marius Locic de a-i remite foloase materiale constand in publicarea cu titlu gratuit, in cotidianul <>, a unor articole cu continut electoral".

Pentru a ascunde fapta de coruptie cei doi au intocmit si prezentat Garzii Financiare documente justificative intocmite cu date nereale. Marius Locic a determinat trei angajati ai Locic Imobiliare SRL sa inregistreze in evidenta contabila a firmei documente comerciale false.

In 2008, Marius Locic isi anuntase intentia de a investi 120 de milioane de euro in sase proiecte imobiliare, in Bucuresti si Mogosoaia. Cel mai important proiect anuntat la acea vreme era constructia unui ansamblu de birouri aflat pe un teren 10.000 de metri patrati din apropierea hotelului Caro, din Capitala.

Omul de afaceri este cunoscut ca apropiat al lui Gheorghe Becali, iar o perioada de timp a fost, prin firma Locic Imobiliare, unul dintre sponsorii echipei Steaua Bucuresti.

Marius Locic a cumparat in 2008 postul de televiziune Senso TV, de la proprietara farmaciilor Catena.

Marius Locic detine publicatiile Atac, Interesul PUblic si Goool Sport, dar si doua tipografii si doua posturi de televiziune.

Fratii Crestin

Fratii Vasile Crestin si Dumitru Crestin au fost implicati, de-a lungul timpului, in multe scandaluri de coruptie. Printre ele se numara dosarul Paltanea, in care a fost implicat fostul sef al SRI Prahova, Corneliu Paltanea. Actionar la Rafinaria Astra Romana, Vasile Crestin a fost acuzat ca ar fi acordat protectie unor grupari infractionale ce faceau comert ilegal cu produse petroliere. Conform evidentelor, Dumitru Crestin aparea ca administrator, iar fratele sau, Vasile, ca actionar la Mesteacanul Agricultura Servicii SA, companie care conform unor persoane din Prahova "apartinea SRI".

Fratii Crestin au mai fost implicati in privatizarea Scandia, privatizarea Protan sau scandalul Pietei Crangasi, in contextul in care Dumitru Crestin intentiona sa construiasca mai multe hale.

Vasile Crestin, a fost implicat, printre altele, intr-un scandal de fraudare a societatii de asigurare Asirom, care ar fi trebuit sa plateasca daune pentru marfa aflata intr-un depozit care a luat foc in conditii suspecte.

Dumitru Crestin a fost cercetat de DNA pentru afaceri derulate cu CNCFR, in urma carora bugetul public a fost prejudiciat cu milioane de euro.

#Marius Locic frauda bancara, #fratii Crestin frauda bancara, #credite imobiliare frauda bancara , #Frauda bancara