Cele 16 persoane din dosarul fraudelor bancare de la Sintesti raman in arest preventiv

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 17:55
2366 citiri
Cele 16 persoane din dosarul fraudelor bancare de la Sintesti raman in arest preventiv

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins joi, ca nefondate, recursurile celor 16 persoane din localitatea Sintesti, judetul Ilfov, acuzate de fraude bancare intr-un dosar cu prejudiciu de 15 milioane de euro, astfel ca acestea vor ramane in arest preventiv.

Decizia judecatorilor CAB este definitiva.

Magistratii Tribunalului Calarasi au emis pe 1 aprilie mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele a 16 persoane acuzate de fraude. Decizia a fost atacata cu recurs.

Politistii si procurorii DIICOT au efectuat pe 31 martie 80 de perchezitii pentru destructurarea unei grupari care, prin evaziune fiscala, inselaciune si spalare de bani, a produs un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.

Perchezitiile au avut loc in Capitala si in mai multe judete: 46 in localitatea Sintesti, judetul Ilfov, doua in Bucuresti, opt in judetul Constanta, sase in judetul Giurgiu, patru in judetul Ialomita, o perchezitie in judetul Calarasi si una in municipiul Ploiesti.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate peste 60.000 de euro, aproape 6 kilograme de aur si 27 de masini de lux (13 marca BMW, patru Audi, noua Mercedes si un Ford).

Procurorii sustin ca, incepand cu anul 2004, mai multi membri ai gruparii au achizitionat prin credite bancare imobile la preturi mici pe care le-au folosit ulterior, dupa o supraevaluare si "cosmetizare", la obtinerea creditelor bancare frauduloase.

"Membrii grupului infractional organizat, structurat pe paliere de executie, au realizat o activitate infractionala conexa faptelor pentru care se efectueaza cercetari in dosarul penal instrumentat de catre procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti, privind comiterea unor fraude bancare de proportii, sub coordonarea liderilor Mihai Stan si Ruse Daniel", sustine DIICOT.

In urma cercetarilor efectuate in cauza a rezultat faptul ca activitatea gruparii a fost sprijinita si de un numar insemnat de locuitori din Sintesti.

#dosar fraude bancare, #arest preventiv fraude bancare, #Curtea Apel fraude bancare, #decizii dosare Curtea Apel , #Frauda bancara