Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Pacea" dintre fostele divizii Lehman Brothers costa 38 miliarde de dolari

"Pacea" dintre fostele divizii Lehman Brothers costa 38 miliarde de dolari


Lehman Brothers, fosta divizie de brokeraj SUA a Lehman Brothers Holdings, si Lehman Brothers International Europe, fosta divizie europeana a aceleiasi companii, au semnat o intelegere privind active de 38 de miliarde de dolari ale firmei mama.

Pentru a deveni valid, acest acord trebuie sa fie aprobat de judecatorul James Peck, care supervizeaza falimentul Lehman Brothers Holdings, scrie Reuters.

Divizia de brokeraj a anuntat joi si o intelegere cu fosta divizie de derivate din Elvetia, Lehman Brothers Finance.

Acestea erau cele mai importante procese ale Lehman Brothers.

Prin aceasta intelegere, diviza europeana primeste opt miliarde de dolari despagubiri pentru clientii sai, dar si patru miliarde de dolari despagubiri pentru drepturile de proprietate si 600 de milioane de dolari pentru venituri "ulterioare" intentarii procesului.

Falimentul Lehman Brothers Holdings este cel mai mare din istoria Americii, iar declararea lui a fost unul din factorii declansatori ai crizei financiare globale.

Lehman Brothers a iesit din faliment in martie si a platit 33 de miliarde de dolari din cele 65 de miliarde pentru creditori, recuperand 21 de centi per dolar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1449 ori