Dolarul s-a depreciat in fata yenului

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 11:02
1409 citiri
Dolarul s-a depreciat in fata yenului

Pe seama temerilor provocate de falimentul Lehman, dolarul s-a depreciat in fata yenului. Depreciere inregistrata si pe fondul maririi aversiunii fata de risc a investitorilor, dupa ce actiunile au inregistrat deprecieri semnificative din cauza falimentului bancii americane de investitii Lehman Brothers, relateaza Reuters.

Dolarul s-a depreciat cu 0,4%, pana la 104,29 yeni/dolari, aproape de minimul ultimelor luni de 103,77 yeni,  inregistrat in iunie, in timp ce moneda europeana s-a apreciat cu 0,2% in fata dolarului, la 1,4273 dolari/euro.


Cotatia actiunilor de pe bursele din Asia a scazut, marti, cu pana la 5%, dupa ce prabusirea bursei din New York a dus la scaderea indicelui Dow Jones cu 4,4%.


"Urmarim cu atentie evolutia actiunilor de pe bursa din Tokyo, dupa socul suferit de bursele din Statele Unite in urma falimentului bancii Lehman. In circumstantele actuale, yenul este avantajat in fata principalelor monede, precum dolarul", a declarat un dealer al unei case de brokeraj din Japonia.


Exista speculatii ca banca centrala americana (Federal Reserve), care marti va tine o sedinta de politica monetara, ar putea scadea dobanda cheie, fixata in prezent la 2%, cu pana la 0,5 puncte procentuale.