Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vasilescu: Romania are o consolidare a procesului de dezinflatie

Vasilescu: Romania are o consolidare a procesului de dezinflatie

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu sustine ca avem o consolidare a procesului de dezinflatie si ca Romania se apropie de tinta de inflatie de 3%.

"Nu este un lucru extraordinar. BNR nu vrea sa pluseze pe acest aspect, dar avem o consolidare a procesului de dezinflatie. Acest proces se conjuga cu o crestere economica la nivelul lui 2011", spune Adrian Vasilescu. Acesta mai adauga faptul ca Romania va avea, in continuare, o crestere economica.

"Vom avea in continuare o crestere in 2012. Aceasta crestere economica trebuie sa fie sanatoasa", a tinut sa sublinieze consilierul guvernatorului BNR. Vasilescu mai precizeaza ca BNR masoara inflatia din Romania.

"BNR masoara inflatia in Romania. Inainte de '89 nu aveam o masurare riguroasa. De multe ori, se fac ajustari din condei. De la 1 noiembrie 1990, inflatia este masurata luna de luna si an de an. De atunci, este pentru prima data cand am avut inflatie de 3,44%", declara Vasilescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1296 ori