Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Euribor a scazut pana la 1,07%

Euribor a scazut pana la 1,07%


EURIBOR, dobanda de referinta in functie de care se stabileste dobanda creditelor in euro, a scazut, pentru a 36 a zi consecutiva, pana la 1,07%. Aceasta este cea mai lunga perioada de declin, din ultimii doi ani si jumatate.

Rata dobanzii interbancare EURIBOR a coborat cu 0,7 puncte procentuale, pana la 1,07%, potrivit datelor Federatiei Bancare Europene, preluate de Bloomberg. Rata a scazut in fiecare zi de cand Banca Centrala Europeana (BCE) a injectat o suma record pe pietele de capital, respectiv de 489 miliarde de euro.

"Declinul EURIBOR la trei luni se datoreaza cantitatii masive de lichiditate din sistem", considera Eric Wand, strateg in Lloyds Bank Corporate. Consiliul Guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE) a hotarat, in luna ianuarie, sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 1%, au anuntat reprezentantii bancii.

De asemenea, Consiliul a decis ca si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 1,75% si, respectiv, 0,25%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1569 ori