Sapte banci cu puncte de lucru in Iasi au fost amendate pentru nereguli

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 09:43
1510 citiri
Sapte banci cu puncte de lucru in Iasi au fost amendate pentru nereguli

Comisariatul pentru Protectia Consumatorului Iasi a anuntat, joi, ca sapte banci cu puncte de lucru in Iasi au fost amendate pentru nereguli, in special cu privire la majorarea dobanzilor fara informarea prealabila a clientului si comisioanele bancare practicate, transmite corespondentul NewsIn.

Fiecare banca a primit o sanctiune in valoare de 40.000 lei, toate insititutiile financiare achitand deja contravaloarea amenzii.

"Prima sanctiune a fost data in urma cu doua luni. In total, de la inceputul anului, am avut 110 reclamatii de la ieseni, din care numai sapte s-au dovedit a fi justificate.

Verificarea unei sesizari este anevoiasa pentru ca bancile au doar punct de lucru la Iasi si nu au personalitate juridica.

Toate bancile mari au fost amendate", a declarat, contactat telefonic, directorul Comisariatului pentru Protectia Consumatorului Iasi, Tonel Cazacu.

Acesta a adaugat ca restul reclamatiilor nu au putut fi solutionate favorabil pentru consumatori, deoarece contractul semnat prevedea dobanda sau comision variabil.

"Consumatorii ar trebui sa fie mai atenti la prevederile contractuale, contractul ar fi trebuit citit mai bine inainte de a fi semnat", a completat directorul Cazacu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consumatori, # dobanzi, # comisioane , #Comisioane banci