Eximbank: Romania, liderul topului bancar din regiune

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 16:46
2818 citiri
Eximbank: Romania, liderul topului bancar din regiune

Romania se afla pe primul loc in topul regional al bancilor, a doua clasata fiind Bulgaria, urmata de Slovenia. Romania are 21 de banci in acest Top 100, fata de cele 18 ale Bulgariei sau 17 ale Sloveniei.

Romania pierduse locul intai in 2010, pe fondul climatului economic nefavorabil, dar dupa intrarea a sapte noi banci in clasament, a revenit in fruntea acestuia, arata un comunicat al Eximbank, citat de Agerpres.

Clasamentul a fost realizat de See News in parteneriat cu Euromonitor International.

EximBank a reusit sa ocupe pozitia 38 in Top 100 Banci din Europa de Sud-Est, dupa profitul inregistrat anul trecut.

"In editia din acest an a topului, EximBank se situeaza pe locul 67 dupa activele de la finalul anului 2011, in urcare cu cinci pozitii fata de editia precedenta, in conditiile in care, pentru realizarea clasamentului, au fost chestionate 240 de institutii bancare din 11 state (Albania, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia)", se arata in document.

Potrivit acestuia, EximBank a inregistrat o crestere a expunerii fata de clientii nebancari cu circa 700 milioane euro in conditiile dificile ale crizei si a obtinut un profit de peste 455 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#top banci, #top banci romania, #evolutie Eximbank, #Eximbank top 100 , #Clasament banci