Volksbank, implicata in frauda bancara: Am sesizat autoritatile inca din 2010

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 13:48
2317 citiri
Volksbank, implicata in frauda bancara: Am sesizat autoritatile inca din 2010

Reprezentantii Volksbank au confirmat, printr-un comunicat, ca a fost prejudiciata in acest caz cu aproximativ 8 milioane de euro, precizand ca a sesizat autoritatile, inca din mai 2010, in cazul unor dosare de credit in care s-au utilizat documente falsificate.

"Tinem sa precizam ca, in acest dosar, Volksbank a sesizat autoritatile, inca din mai 2010, in cazul unor dosare de credit in care s-au utilizat documente falsificate. Expunerea totala pe client si firmele afiliate, este insa de circa 8 milioane de euro, mult sub cele 85 de milioane anuntate de DIICOT. Creditele beneficiaza de garantii imobiliare.

In acest caz, dupa identificarea fraudei, pe langa sesizarea autoritatilor, Volksbank Romania a demarat procedurile de executare silita. Creditele au fost de asemenea provizionate corespunzator, dat fiind ca acest caz dateaza din 2010", se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

Frauda bancara de 85 mil. de euro: Oana Mizil, Marius Locic si 7 directori de banci, implicati LIVE

Un nou scandal, cu prejudicii record estimate la 85 milioane de euro, zdruncina sistemul bancar din Romania. Sapte directori de banci de la BRD, Volksbank si ATE Bank ar fi implicati intr-un grup infractional de 58 de persoane, cu ramificatii in mediul de afaceri si politic.

Mai exact, in aceasta grupare sunt implicati oameni de afaceri, directori de banci, evaluatori si notari. Practic, persoanele implicate isi vindeau intre ei imobile. Dupa aceste trazactii, ei apelau la evaluatori care ii sprijineau in supraevaluarea imobilului. Cu documentele obtinute de la evaluatori, membrii gruparii se duceau la banci pentru a obtine credite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Volksbank frauda bancara, #scandal Volksbank frauda bancara, #Volksbank acuzatii , #Banci Romania