UniCredit Tiriac Bank faciliteaza absorbtia fondurilor UE

Duminica, 26 August 2012, ora 14:45
1853 citiri
UniCredit Tiriac Bank faciliteaza absorbtia fondurilor UE

UniCredit Tiriac Bank a aprobat in primele sapte luni facilitati pentru absorbtia fondurilor UE de 170 milioane euro, in crestere cu aproximativ 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat pentru NewsIn, Marius Radu, coordonator fonduri europene in cadrul bancii.

Valoarea facilitatilor aprobate de UniCredit Tiriac Bank pentru cofinantarea proiectelor realizate cu fonduri europene este de aproximativ 500 milioane euro in prezent, in conditiile in care banca a lansat acest tip de produse la jumatatea anului 2009.

El a declarat ca numarul proiectelor aprobate spre finantare in primele sapte luni ale anului 2012 este de peste 150. Valoarea medie a proiectelor pentru care au fost aprobate finantari este de aproximativ 1,2 milioane euro. Marius Radu a mentionat ca exista proiecte care depasesc 10 milioane euro, dar si proiecte sub 100.000 euro.

Coordonatorul pentru fonduri europene al UniCredit Tiriac Bank a spus ca rata creditelor neperformante legate de proiecte cu fonduri europene este foarte redusa, de sub 1%.

De asemenea, el a declarat ca fondurile UE care mai sunt disponibile pentru companiile din Romania se ridica la mai putin de 1 miliard de euro, din cele peste 8 miliarde de euro initial dedicate firmelor.

Marius Radu considera ca infiintarea Ministerului de Coordonare a Absorbtiei Fondurilor Europene a avut un impact pozitiv, principalul efect fiind armonizarea si simplificarea procedurilor.

"Ministerul Afacerilor Europene, in cazul in care i se va acorda mai multa autoritate fata de Autoritatile de Management, ar putea reprezenta principalul element de arhitectura institutionala care sa faca diferenta intre perioada actuala de programare 2007-2013 si urmatoarea programare 2014-2020 in ceea ce priveste performanta in absorbtia de fonduri europene", a mai spus Marius Radu.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

#fonduri europene UniCredit, #facilitati absorbtie fonduri europene , #Banci Romania