Spania vrea sa investeasca in bancile din Romania

Duminica, 21 Iulie 2013, ora 15:22
2139 citiri
Spania vrea sa investeasca in bancile din Romania
Sursa foto: Antena3.ro

Spania ar fi interesata de investitii directe in sectorul bancar romanesti, a declarat ambasadorul spaniol la Bucuresti, Estanislao de Grandes Pascual, intr-un interviu acordat Agerpres.

Estanislao de Grandes Pascual a vorbit despre interesul unor importante banci spaniole de a veni in tara noastra. El a aratat ca, pana acum, prezenta bancilor spaniole a fost doar indirecta, prin participatii la Grupul austriac Erste, actionarul majoritar al BCR, si prin Garanti Bank (Turcia).

"A fost o chestiune ridicata de partea romana, care este foarte interesata - si noi de asemenea - in intarirea prezentei bancilor spaniole in Romania, pentru ca pana acum prezenta noastra este doar indirecta: prin intermediul BCR, La Caixa are participatii in Erste Bank, care are, la randul sau, participatii in BCR.

De asemenea 25% din Garanti Bank este detinuta de Banco Bilbao. Deci este doar o prezenta indirecta si am vrea o prezenta mai clara a bancilor spaniole, care sunt intre cele mai importante banci din lume, cum ar fi Banco Santander, Banco Bilbao, Banco Popular si altele", a afirmat ambasadorul Spaniei la Bucuresti.

Colaborare posibila in domeniul infrastructurii

El a sustinut ca Romania si Spania si-ar putea consolida cooperarea in domeniul infrastructurii, in proiecte ce tin de constructia autostrazilor, a cailor ferate sau a metroului. De asemenea, Madridul ar putea oferi sprijin in modernizarea administratiei romanesti, a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Subiectele ar urma sa fie abordate de premierul Victor Ponta in timpul vizitei oficiale pe care o efectueaza duminica si luni la Madrid.

#investitii banci Romania, #investitii Spania Romania, #investitii banci spaniole Romania, #cooperare Romania Spania , #Banci Romania