Seful Bundesbank: Creditele ieftine oferite de BCE intarzie reformele fiscale

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 09:53
1173 citiri
Seful Bundesbank: Creditele ieftine oferite de BCE intarzie reformele fiscale

Guvernatorul Bancii Centrale a Germaniei, Jens Weidmann, a avertizat ca UE nu trebuie sa depinda de BCE in gestionarea crizei datoriilor din zona euro, apreciind ca programul de achizitionare a obligatiunilor este riscant pentru politica monetara.

Intr-un interviu acordat publicatiei finlandeze "Helsingin Sanomat", Weidmann, care este si membru in Consiliul guvernatorilor BCE, a afirmat:

"Programul poate fi extrem de riscant pentru politica monetara. Riscurile au fost pana acum limitate si prevenite", a afirmat Weidmann. Acesta a adaugat ca cel mai mare risc este ca creditele ieftine oferite de BCE sa intarzie reformele fiscale.

"In ultimii ani, bancile centrale au avut rolul de a gestiona crizele. Unii cred ca doar bancile centrale pot face asta. Consider ca aceasta idee este gresita si periculoasa", transmite Reuters.

De asemenea, seful Bundesbank a mai precizat ca actuala politica monetara doar cumpara timp. "Este ca un calmant care nu elimina motivele, dar poate cauza probleme si efecte secundare", a afirmat oficialul BCE, avertizand impotriva dependentei Europei de BCE in supervizarea bancilor europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bundesbank criza datoriilor, #datorii europa, #criza datoriilor UE , #Banci Romania