Schimbari in conducerea BCR: Martin Skopek, noul vicepresedinte retail

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 13:03
3927 citiri
Schimbari in conducerea BCR: Martin Skopek, noul vicepresedinte retail

Noul vicepresedinte retail al BCR este din 2012 Martin Skopek, dupa ce demisia Oanei Petrescu.

Oana Petrescu a decis sa renunte, cu incepere de la 31 martie 2012, la pozitia de vicepresedinte executiv retail si membru al Comitetului executiv al BCR, functia acesteia urmand a fi preluata de Martin Skopek, membru al Comitetului executiv al Erste Group responsabil pentru segmentul retail.

Martin Skopek, care a mai ocupat pozitia de membru al Comitetului executiv al BCR responsabil pentru retail in perioada noiembrie 2006 - iunie 2010 va continua sa coordoneze operatiunile de retail la nivelul Erste Group si isi va pastra functia de presedinte al consiliului de retail al Erste Group, asumandu-si totodata responsabilitatile si atributiile noii pozitii.

Numirea lui Martin Skopek va fi supusa aprobarii Bancii Nationale a Romaniei.

"Prin aceasta decizie, dorim sa ne asiguram ca, in pofida conditiilor economice dificile, activitatea de retail la BCR va continua sa progreseze lin si ca banca va beneficia pe deplin de momentul in care consumul privat se va relansa", a precizat CEO al Erste Group, Andreas Treichl.

In acelasi timp, Wolfgang Schoiswohl isi va continua contractul sau ca vicepresedinte executiv corporate si membru al Comitetului executiv al BCR pentru o perioada de doi ani si jumatate. Mandatul sau actual se desfasoara pana la inceputul anului 2012.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil.

#vicepresedinte BCR, #conducere BCR, #demisie conducere BCR , #Banci Romania