Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen Bank, premiata pentru activitatea de private banking

Raiffeisen Bank, premiata pentru activitatea de private banking


Raiffeisen Bank a fost desemnata de revista Euromoney cea mai buna banca din Romania pentru serviciile de private banking oferite segmentului de clienti cu active administrate intre 500.000 si un milion de euro, au anuntat, luni, reprezentanti ai bancii.

Clasamentul, publicat anual de revista britanica Euromoney, a fost realizat pe baza rezultatelor din 2012 (active administrate, cresterea portofoliului de active si pasive, venit net), dar si a voturilor bancherilor specializati pe acest segment.

"Sunt incantat de acest premiu pentru ca este unul bazat pe rezultate, dar si pe aprecierea specialistilor cu expertiza in domeniu. (...) Avem cea mai ridicata rata de utilizare a produselor de investitii din piata, depozitele reprezentand doar un sfert din optiuni. Segmentul de clienti cu active financiare sub un milion de dolari este foarte important, fiind cel mai numeros in categoria clientilor de private banking din Romania si cel mai interesat de consilierea financiara si un univers investitional larg.

Acesti clienti doresc variante de plasament noi care sa le permita sa obtina randamente mai mari, pentru a-si spori averea, dar fara a fi dispusi sa-si asume riscuri semnificative. Din acest motiv, variantele de plasament cu protectie partiala sau integrala a capitalului au raspuns foarte bine obiectivelor investitorilor", arata Mihail Ion, presedintele Comitetului de Investitii al Raiffeisen Bank.

Prin intermediul serviciului Friedrich Wilhelm Raiffeisen, clientii cu averi ridicate ai Raiffeisen Bank beneficiaza o relatie bancara privilegiata si au acces la toata expertiza de piata financiara acumulata la nivelul Grupului Raiffeisen, atat locala, cat si internationala.

La 30 septembrie 2012, activele administrate prin intermediul serviciului Friedrich Wilhelm Raiffeisen totalizau 640 milioane euro, detinute de 670 clienti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1424 ori