Raiffeisen a revizuit estimarea de crestere economica a Romaniei in 2011. Vezi cu cat

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 14:20
1523 citiri
Raiffeisen a revizuit estimarea de crestere economica a Romaniei in 2011. Vezi cu cat

Raiffeisen Bank a revizuit in urcare estimarea de crestere economica a Romaniei pentru 2011, de la 1,5% la 2,5%, chiar si in cazul unei cifre slabe in trimestrul al patrulea, se arata intr-un raport al bancii.

"Cu o cifra substantial mai buna decat asteptarile pentru trimestrul al treilea, cresterea economica din 2011 ar trebui, in ansamblu, sa fie cu mult peste prognoza noastra de 1,5%, chiar si in cazul unei cifre slabe in trimestrul al patrulea. Produsul Intern Brut (PIB) real a crescut deja cu 2,7% in primele noua luni fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, credem ca PIB-ul ar putea creste cu 2,5% in 2011", potrivit raportului Raiffeisen.

Analistii Raiffeisen sustin ca, anul viitor, agricultura ar putea avea o contributie negativa.

"Contributia insemnata a agriculturii la cresterea PIB in 2011, posibil de pana la un punct procentual, implica riscul unei contributii negative in 2012 din cauza efectului de baza", se mai spune in raport.

De asemenea, ca urmare a incetinirii activitatii pe pietele externe, exportul ar putea avea o contributie scazuta in 2012 la PIB. Totodata, analistii Raiffeisen precizeaza ca anul viitor am putea inregistra o crestere economica mai mica de 1,8%.

Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a crescut in cel de-al treilea trimestru al acestui an cu 1,9% fata de trimestrul anterior, in date ajustate sezonier, in timp ce fata de aceeasi perioada din 2010, avansul a fost de 4,4%, in serie bruta, potrivit primelor estimari ale INS.

Presedintele Basescu a declarat luni ca, pentru trimestrul III, cresterea economica va fi de 4.4% si ca spera pentru ultimul trimestru la o crestere de minim 2,5%, ce ar permite ca Romania sa aiba pe tot anul o crestere de peste 2%.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, declara saptamana trecuta, la finalul vizitei in Romania, ca, in acest an, cresterea economica va fi de 1,5%, insa, pentru 2012, perspectivele s-au inrautatit, avansul economic urmamd sa se situeze intre 1,8-2,3%.

Totodata, Comisia Europeana a revizuit in scadere prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2012, la 2,1%, fata de estimarea din primavara, de 3,7%, potrivit prognozei de toamna. Pentru 2011, estimarea CE privind cresterea economica este si ea revizuita, insa in crestere, de la 1,5% la 1,7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Raiffeisen estimare crestere economica Romania , #Banci Romania