Private banking: Ce portofoliu trebuie sa ai ca sa intri in grup

Duminica, 26 August 2012, ora 13:30
2318 citiri
Private banking: Ce portofoliu trebuie sa ai ca sa intri in grup

Valoarea celui mai mare portofoliu administrat de OTP Bank pentru un client private banking este de aproximativ 6 milioane de euro, a declarat, pentru NewsIn, Alina Hiru, senior private banking officer in cadul bancii.

Ea a declarat ca valoarea medie a activelor in administrare pentru un client din grupul private banking este de aproximativ 100.000 euro.

Clientii de private banking ai OTP Bank Romania sunt persoanele fizice sau entitatile fara personalitate juridica si care indeplinesc cel putin unul din urmatoarele criterii: detineri de capital/active ce pot fi investite prin OTP Bank de minim 50.000 euro, incasari lunare prin conturile deschise la OTP Bank de minim 2.000 euro sau recomandari (persoane publice importante in acceptiunea OTP Bank Romania).

Alina Hiru a declarat ca au existat si situatii in care a fost refuzata includerea unui client in grupul private banking, fie pentru ca nu se incadra in conditiile de eligibilitate solicitate de catre banca, fie pentru ca prezenta un risc reputational ridicat, putand afecta imaginea bancii.

Ea a declarat ca valoarea activelor administrate de OTP Bank pentru clientii private banking a crescut cu 80%, din iunie 2011, pana in iunie 2012.

De asemenea, banca a inregistrat acelasi trend crescator si in ceea ce priveste numarul de clienti private banking. Astfel, din iunie 2011 pana la sfarsitul lunii iunie 2012 numarul acestora a crescut cu 75%.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#portofolii OTP Bank, #private banking OTP Bank , #Banci Romania